måndag 22 oktober 2012

Trattkantarellravioli med Sherrysås

Mina föräldrar skulle komma på söndagslunch och jag var alldeles tom i huvet på vad jag skulle laga. Något med svamp var förståds givet med vad. Bestämde mig till slut för ravioli. Hade faktiskt Ricottaost hemma så det bidrog säkert till valet. Fyllde raviolin med en mix av köttfärs, svamp. ost och lite pesto. Sparade lite av röran och gjorde en gräddsås med smak av lite scherry. Inte så svårt men det blir ju onekligen några moment man kan tycka är besvärlig men han man tid är det värt att testa.

La upp raviolin på talrikar med lite salladsmix i mitten, ringlade olivolja över och riven parmesanost på toppen.
Pastadegen vilar och röran är klar.
 Kavlade ut plattor med kavel, stansade ut ringar med ett kakmått.
 Penslade ägg på ena plattan och tryckte på den med fyllningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar