Catch my Recipe

Här hittar du recept på mat jag lagar till vardag och till fest från hela världen.Allt från Tapas till bakverk och efterätter. Husman, festmat och surdegar.

tisdag 3 september 2013

Kladdig Chokladkaka med Ganache

›
Efter laxmiddagen bjöd jag på denna chokladkaka som dessert. Kladdig kaka som jag täckte med en vit chokladganache och spritsade lite mörk ...

Efterätt i Glas

›
På vår tomt och längs småvägarna runt vårt hus växer massvis med smultron som ingen verkar plocka. Lite då och då går vi ut och plockar så ...

Baconlindad Helgrillad lax

›
En middag med gäster grillade vi laxrulle som jag lindade med bacon och fyllde med ost, pesto och kryddor, en riktig höjdare. Enkel att för...

Chokladtryffeltårta

›
Denna tårtan tar lite tid att göra eftersom det är 3 olika lager med tryffel. Först ska man baka botten och sedan ett lager i taget, mörk, ...

After Eight Tårta

›
En av de fyra tårtor jag bakade fick jag hos min kompis Jeanette. Hon hade fått receptet av någon i sin tur så jag vet fakltiskt inte var d...

Citroncheesecake med Limoncello

›
I augusti skulle jag laga en buffe till en väninna som fyllde år. Jätte kul och lärorikt. Hade inte lagat till så många förut och visste in...

Bagles med Frön

›
Jag gillar bagels men har aldrig bakat några själv utan köpt frysta i affären. Dom är ju ok rostade men att baka själv var ju en helt annan...
måndag 26 augusti 2013

Zucchini med vitlök

›
Ett gott och enkelt tillbehör till nästan vad som helst. Lite Italiensk touch som vi fick hos Thonellarna i våras. Jag hade massa Zucchini ...

Grillad Hamburgare med Surdegsbröd

›
Det blev ju en helt underbar sommar i år med massa grill och god mat. Lite sent med grilltips kanske men än finns det ju tid för grillkväll...
söndag 12 maj 2013

Aubergin med Koriander

›
En busenkel liten Tapas till drinken. Fick en gång en liten mellanrätt i södra Italien på en kvarterskrog. Bara enkla skivor aubergin som v...
1 kommentar:

Benfri Kotlett med Chili

›
En av gångerna på matlagningskursen på elbolaget här i Hong Kong fick vi lära oss benfri kotlett med chili och wokat salt. Låter konstigt k...
onsdag 17 april 2013

Laxpasta igen

›
Jag ville laga pastan jag gjorde för ett tag sedan. Ville testa receptet och göra en enklare variant. Följer man receptet blir det som jag ...

Lyxiga tapas till vardags

›
En kväll nu i veckan ville jag fixa till en lite mindre middag för lunchen blev lite sen. Tittade vad vi hade hemma och fixade ihop tre tap...
tisdag 16 april 2013

Citronpaj med käck saltlakrits

›
Det finns ju lakrits godisstänger som är fyllda med citron och dom är ju hur goda som helst. Jag hade med mig några käck från sverige och v...

Ostravioli med Chilimarinerade Pilgrimsmusslor

›
Ravioli eller annan fylld pasta kan man ju variera hur mycket som helst. Här blev det ricottaost med parmesan och bladpersilja som man ser ...

Sesampanerad Kycklingschnitzel tomatbulgur och getostcreme

›
Jag och Elisabet ville laga något gott och nyttigt efter massa mindre nyttig restaurangmat i Kina. Vi panerade utbankade kycklingbröst, lag...
måndag 15 april 2013

Himmelsk Kinakål

›
Den här goda salladen fick vi som tillbehör på matlagningskursen i Kina. Helt otroligt god och enkel. Liknar pizzasallad men godare. Vi lag...

Sötsur Fläsk med Grönsaker

›
Jag hann ju med hela tre matlagningskurser i Peking sist och en av gångerna där temat var traditionell kinamat, lagade vi fläsk i sötsur så...
onsdag 10 april 2013

Smaskig Chokladkolapaj med Flingsalt

›
Jag åt en fantastisk liten bakelse på ett caffee och har testat lite olka recept och laborerat för att komma så nära som möjligt. Till slu...

Kinesiska Krispiga Nudlar

›
Ännu en rätt Maria och jag fick lära oss på kursen här i Hong Kong. Jag har beställt den några gånger på en favvo-lunch-ställe i central, T...
torsdag 28 mars 2013

Tomatsås till Nudlarna

›
Vi fick laga en tomatsås gjord på körsbärstomater och kyckling, en lite asiatisk touch på spagetti bolonese, på kursen i Kina. Passade bra ...

Handgjorda Nudlar

›
Jag har sett kockar göra nudlar på fina kinesrestauranger. Dom drar och viker tills dom har ett flera dussin nudlar i handen. Det såg defin...
tisdag 26 mars 2013

Hemlagade Falafel och varm Auberginsalsa

›
Tänkte en dag att vi skulle äta vegetariskt till middag och jag har aldrig lagat Falafel förut men ville prova. Det blev nog inte vågen här...
fredag 22 mars 2013

Älgburgare på Surdeg

›
När jag reste till Hong Kong sist fick jag med mig lite älgfärs. Ville bjuda Robert på äkta Svenskt vilt och det var ganksa lätt att få tag...
torsdag 21 mars 2013

Chokladfondant

›
En sån otroligt grymmt god efterätt. Finns att beställa på många fina restauranger och inte alls svårt att göra själv. Man kan slänga ihop ...

Laxcapeletti med Ajvar och hummerfondsås

›
Vet inte riktigt hur jag kom på att göra den här rätten. Hade lax hemma och ville laga pasta sedan blev det nog bara som det blev. Gjorde ...
onsdag 20 mars 2013

Goda Enkla Kex till Osten

›
Receptet till dessa otroligt goda nyttiga kex fick jag av min kompis Carina. Hon har alltid massa goda tips på nyttig GI mat. Otroligt enkl...
tisdag 19 mars 2013

Surdegsbak

›
Här i Hong Kong är det inte helt lätt att hitta gott bröd så jag bakar surdegsbröd så ofta jag kan. På vår ärtsoppemiddag i kväll tog jag m...
1 kommentar:

Hemmagjord Chiliolja

›
På matlagningskurserna i Peking kunde man alltid "hetta" upp maten med chiliolja som vi gjorde där. En otroligt god och enkel olj...
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.