4 pers:
400g vit fisk300g lax
2 äggulor
1 dl vispgrädde/mellangrädde
1 tsk salt, 1/2 tsk malen vitpeppar
ströbröd
olja
1 tsk smör
Grönsaker att ugnsgrilla i lagom stora bitar. Broccoli, aubergin, paprika, morrot, squash, lök mm) 200 i ca 20 minuter med lite olivolja över.
wasabiaioli
2 äggulor
4 dl vegetabilisk olja (olivolja blir för stark smak)
1 msk pressad citron
wasabi
salt
Mixa den vita fisken i en mixer tills den är slät. Blanda i äggen, grädden, och salt och vitpeppar.
Skär laxen i små små kuber ca 1/2 - 1 cm. Rör i laxkuberna försiktigt.
Forma burgarna lagom stora och doppa i ströbröd så de får en fin krispig yta när de steks.
Lägg gulorna i en skål. Mät upp all olja i en kanna och blanda med äggulorna i en tunn stråle medans du vispar. När hälften av oljan är i går det lättare med resten utan att det skär sig. Krydda med salt, peppar, citronsaften och ha i så mycket wasabi du vill.
Jag gjorde en sallad med spenat , ruccola och mango till och man kan ju koka potatis, ris eller pasta till om man vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar