4 pers
3 dl rundkornigt Japanskt ris
5 dl vatten
2 msk kalvfond
3 msk Kinesisk soja
2 msk mörk Kinesisk soja
1 msk worchestersås
1 msk ostronsås
2 msk olja
salt peppar
4-8 bitar kyckling gärna klubba eller lår
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
1 liten gul lök
1/2 purjolök
4 vitlöksklyftor
Ta en tjockbottnad gryta och hetta upp oljan. Fräs på kycklingbitarna tills de får lite färg. Får de inte plats lägg bitar åt sidan och stek några i taget. Lägg i grönsakerna och fräs några minuter. Peppra och salta men inte för mycket, sojan ska ju i också.
Lägg i riset och blanda tills riset är glansigt av oljan. Lägg i sojorna, kalvfonden, ostronsåsen och worchestersåsen. Och nu är det bara vattnet som ska i. Täck med lock och sänk värmen. Koka i ca 20 minuter. Lägg locket lite på sned de sista 5 minuterna och höj värmen något men passa så det inte bränner. Det ska helst bli en god knaprig yta på botten.
Skiva lite tomater och middagen är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar