400 g benfria kycklinglår
6 msk majzena
1 vispat ägg
2-3 dl olja till fritering eller mindre till stekning.
1/2 röd paprika, skivad
1 gul lök, skivad
marinad till kycklingen
1/2 salt
1/2 bikarbonat
1/4 tsk ljus kinesisk soja
1 msk custard powder (vet inte vad det heter på svenska)
1/4 msk kinesiskt matlagningsvin eller sherry
1 1/2 msk vatten
såsen
5 msk pressad citron
1/2 dl vatten
citroncest av 1/2 citron, inget vitt får komma med
1 tunnt skivad citron utan skal
1/2 msk custard powder
1/4 tsk salt
4 msk socker
1 msk sesamolja
1/2 majzenamjöl
1 msk vit vinäger efter smak
Bena ur kycklingen om du inte köpt benfria lår. De bitarna är saftigare än tex bröstet.
Marinera i ca 30 minuter. Blanda i ägget.
Under tiden kan man göra såsen som är otroligt enkel.
Blanda allt i en kastrull och koka upp. Lägg i citronskivorna på slutet.
Smaka av med salt vitpeppar och vinäger.
Hetta upp oljan. Doppa kycklingen i majzena och stek tills de blir gyllenbruna tilsammans med paprikan och löken.
Skiva kycklingen, lägg upp på fat och häll den varma såsen över.
Klart. Enkel vardagmaiddag med ris och lite sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar