Recept Middagsmacka

lamrostbiff ca 400g
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
salladsblad
några skivor ost Mozzarella eller annan mild smältbar ost
4 st ciabattabröd
1 dl grekisk yogurt
1 pressad vitlöksklyfta
salt, pepparfärsk mynta

Det är ju så simpelt att man nästan inte behöver följa recept. Det enda viktiga är att steka köttet i smör och lite olja och att hälla på några matskedar vatten i pannan för att få lite mer sky som man sedan häller på köttet och brödet.

Skiva köttet tunnt.
Skiva löken fint.
Hacka vitlöksklyftorna.
Dela brödet.
Mixa yogurt, vitlöken, hackad mynat och krydda.
Stek köttet i en het panna snabbt tillsammans med vitlöken och lägg åt sidan.
Spara skyn som man sper ut med 2-3 msk vatten.
Rosta bröden i ugnen.
Lägg på salladsblad, skivad lök på ena halvan.
Lägg kött med lite sky och ost på den andra och värm upp i ugnen tills osten smält.
Lägg på yougurtsåsen och lägg ihop halvorna. Mums

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar