Recept Pasta men Anka



4 port:

Pastan:
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 dl semolinamjöl

Såsen
2 rökta ankbröst eller 3 kyckling samt 1/2 pk bacon
1 röd paprka
2 chili
8 shitakesvampar gärna torkade uppblötta
10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk kalvfond
2 tsk soja
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk majzena utrört i lite vatten
riven parmesanost
olivolja
svartpeppar, salt

Skär köttet i bitar. Hacka grönsakerna och skiva svampen. Fräs allt i olja tills det får en fin färg, gyllenbrunt.
Häll på vatten, kalvfond, soja och buljongtärningen och låt det koka kanske en timme. Köttet kan gärna koka sönder tar du kycklig går det fortare. Häll på mer vatten om det blir torrt. Häll i grädden och red av med majzena. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan i en stor kastrull med massa vattten, lite salt och olivolja. Färsk pasta får inte koka för länge. Bara ca 3 minuter. Häll av vattnet och blanda med såsen. Servera med riven ost och god olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar