Börja med att mala, mixa mandeln och låt den ligga framme och torka till nästa dag. Gör samma med äggvitan men i en täckt skål.
100g äggvita
150g florsocker
150g malen mandel
50g vatten
185g socker
Hälften av äggvitan ska vispas och andra blandas i mandelsockret så dela upp vitan i 2 skålar.
Mät upp vattnet och sockret i en kastrull och karamellfärg som du vill ha. Koka till 118. Vispa under tiden äggvita till skum. Under låg vispning häll i sockerlagen i en tunn stråle. Höj speeden och vispa till marängen svalnat. Marängen är klar.
Kör mandeln och florsockret i mixer tills det blirr så fint som möjligt. Även om du malt i mandelkvarn.
Blanda med resten av den ovispade äggvitan.
Vänd sedan försiktigt ner marängen och här är det kritiskt.
Det ska bara röras så det inte bildas toppar när du spritsar ut kaorna på bakplåtspapper. Blir det så i alla fall
knacka till på plåten och hoppas att de plattas till.
Testa med en kaka först. Annars är det bara att röra ett par tag till.
Rör man för mycket blir de platta. Pust!
Rita ut rundlar på ett papper eller bara spritsa ut kakor så lika som möjligt. Inte för tätt, de rinner ut. Gör dom inte för stora, godare att äta många små än trycka i sig en stor. De är ju otroligt söta.
Strö några coccosflingor ovanpå. Låt kakorna stå en timme så de torkar på ytan.
Grädda i ca 140* i ca 8-14 minuter. De ska inte få färg alls.
Annanasfyllning:
80g smör
200g florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
4-5 droppar annanasessens
Rör ihop smör och florsocket. Blanda i mjölk, essens och vaniljsockret och vispa kraftigt med en ballongvisp. Ska bli luftigt och vitt.
Coccosfyllningen:
1/2 dl vispgrädde
150g vit choklad
1 msk Malibo likör
2-3 droppar cocos essans
Koka upp grädden i en kastrull. Ta bort från värmen och låt chokladen smälta . Smaksätt med likör och essens.. Sätt in ganachen i kylen att svalna.
Spritsa ut ena fyllningen eller bred på ett lager på ena halvan och den andra fyllningen på den andra. Smacka ihop till en kaka och du har en söt god Pina Colada.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar