Receptet till Bananabread

1 1/2 dl mjukt smör
1 1/2 dl vegetabilisk olja gärna raps
2 ägg
3 mogna bananer
1 1/2 dl crem fraishe

1 dl socker
1 1/2 dl brun farin
5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlika
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
150 g kall mörk choklad (gott med Lindh med seasalt)

Sätt ugnen på 175 och smöra en avlång form (30 x 14)
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål, inkl grovt hackade mörka chokladen.
Mixa eller mosa bananerna. Vispa äggen lätt och blanda i bananerna, smöret, oljan och crem fraiche
Blanda nu de båda blandningarna och häll smeten i formen.
Grädda i 40 minuter. Ingen ide att känna med sticka för kakan ska vara kladdig,
Låt den svalana innan du skälper upp den. Kakan är så pass tung att den lätt spricker annars.
Otroligt enkelt, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar