100g färsk lax
1 tunn skiva rökt lax
2 champinjoner
1 liten gul lök
1 näve spenat
1/2 dl riven god ost. Mozarella, västerbotten
basilika
bechamelsåsen:
1 msk smör
2 tsk mjöl
1 krm muskot
3 dl mjölk
Sätt på ugnen på 175*.
Smält smöret i en kastrull och lägg i mjölet och muskot. Bryn till det får lite färh och häll sedan på hälften av mjölken. Vispa tills den är slät. Ha i resten av mjölken. Krydda med salt och vitpeppar.
Skiva den färska laxen.
Skiva löken och champinjonerna och smält i lite olja i en stekpanna. Lägg i spenaten sist och stek i en minut
Varva sås, grönsaker, ost och laxen (båda sorter) i en smord form. Toppa med ost och basilikablad. Dra några varv med pepparkvarnen.
Grädda i ugnen i 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar