söndag 27 september 2009

Svampfylld omelette

I fredags kom Bettan på lunch. Skulle bara fixa till något enkelt så det blev en svampfylld omelett och sallad. Jag tog en påse kantareller ur frysen av min skörd från i somras och lite torkad trumpetsvamp men som vanligt kan man nästan ta vilken svamp som helst.

Till 2 omeletter

3 ägg
2 msk mjölk
Ca 3 dl svamp
1 liten gul lök
2 msk grädde (visp,mellan,matlagning,kaffe)
1 tsk soja
gorgonzola
Salladsmix 1 påse
1 tomat
½ gul paprika
1 passionsfrukt
Dressingen
3 msk olivolja
1 msk vitvins vinäger
1 tsk pressad citron
Salt, peppar, salladskrydda

Börja med att fixa salladen. Skär tomaten och parikan i tärningar och blanda dressingen. Jag la salladen i en skål, tomaten och paprikan runt om, dressing över och sist passionsfruktköttet i en hög i mitten.
Till svampfyllningen:

Hacka löken och skär svampen i så stora bitar man tycker passar. Bryn i lite olja eller smör, salta och peppra. Häll på grädden och smaka av med sojan. Sedan får det bara puttra ihop i ett par minuter. Klart.
Vispa ägg och mjölk i en skål tills det skummar. Hetta upp vegetabilisk olja i en stekpanna. Häll i hälften av äggvispet, när det nästan ser stelnat ut lägg på svampfyllningen och några små bitar gorgonzola. Själp upp omeletten direkt på tallriken öppen eller vikt. Sendan är det bara att göra nästa. Vill man kan man göra en stor omelett i stället och lägga upp på ett fat.
Bra GI lunch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar