1/2 passionsfrukt silad
Rivet skal av 1-2 citron
1 liten lök
1 dl vitt vin
2 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 dl grädde
1 tsk smör
Riv/skär citronen i fina strimlor eller använd en julienneskärare. Koka upp 4 dl vatten i en kastrull, lägg i skalen och koka 2 min. Sila bort vattnet, spar skalen. (Tar bort det beska) Smält löken i lite olja, häll på vinet, vattnet och buljongtärningen, koka ca 4 min. Häll i passionsfruktsaften och grädden. Koka upp och red av med 1-2 tsk majzenamjöl blandat i 1 msk vatten. Ställ åt sidan.
Till pytten
1/2 morrot
1/2 palsernacka
1 chili
2 vitlöksklyftor
1/2 liten grön paprika
1/2 liten röd paprika
5 cm grön squash
5 cm gul squash
örtkrydda
Svartpeppar
Salt
Hack allt i små tärningar. Börja bryn det som är fastast, morrot och palsternackan tex. Jag hade i vitlöken och chilin från början också. Efter kanske 4 min la jag i paprikan och efter ytterligare 3 min squashen. Peppra och salta. Jag kryddade med lite örtkrydda.
6 - 8 stora pilgrimsmusslor
cajunnkrydda eller bara salt och peppar
När pytten börjar bli klar fräs på musslorna i en grillpanna. Krydda med cajunnkrydda.
Jag la upp på tallrikar. Av pytten gjorde jag en terrin la en sked sås bredvid och musslorna i rad på såsen. Droppade lite passionsfruk runtom. Är man jätte hungrig kan man alltid göra mer pytt och ha i potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar