söndag 4 oktober 2009

Laxtartar med dijon

I fredags hade vi våra goa vänner, Michi och Anki, från Götet på middag. Det blev ett bra tillfälle att testa lite nytt. Laxtartaren jag hade till förätt tyckte jag smakade lite för mycket apelsin så det vill jag helt ta bort. Tycker helt enkelt man ska skippa det men det är en smaksak.


Till 4 tartar
300 g färsk lax, infryst och tinad
1 msk socker
½ msk salt
200 g svenska räkor utan skal (kokta färska)
1 msk dijonsenap
½ dl creme fraiche
1 msk hacka basilika
salt, vitpeppar
6 portionsskålar med plastfolie

Skär laxen i små tärningar coh lägg i en skål. Blanda i saltet och sockret och ställ i kylen.
Hacka räkorna och blanda med senap, creme fraich, basilika, salt och peppar. Blanda med laxen. (Här var det saften av ¼ apelsin och rivet skal av ½ apelsin). Dela upp blandningen i portionsskålarna och ställ i kylen.

Örtolja
1 dl Olivolja
1 kruka basilika
Salt, vitpeppar
Mixa med stavmixer.

Örtsallad
Blandade örter bladpersilja, mejram, koriander, ruccola. Bara lite av varje att lägga på terrinen.
2 msk apelsinsaft (Här kan det vara gott att bryta av med apelsinsmak)
2 msk olivolja
salt, peppar

Vänd försiktigt upp tartaren på tallriken. Lägg salladen ovanpå och droppa basilikaoljan runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar