Till 4 tartar
300 g färsk lax, infryst och tinad
1 msk socker
½ msk salt
200 g svenska räkor utan skal (kokta färska)
1 msk dijonsenap
½ dl creme fraiche
1 msk hacka basilika
salt, vitpeppar
6 portionsskålar med plastfolie
Skär laxen i små tärningar coh lägg i en skål. Blanda i saltet och sockret och ställ i kylen.
Hacka räkorna och blanda med senap, creme fraich, basilika, salt och peppar. Blanda med laxen. (Här var det saften av ¼ apelsin och rivet skal av ½ apelsin). Dela upp blandningen i portionsskålarna och ställ i kylen.
Örtolja
1 dl Olivolja
1 kruka basilika
Salt, vitpeppar
Mixa med stavmixer.
Örtsallad
Blandade örter bladpersilja, mejram, koriander, ruccola. Bara lite av varje att lägga på terrinen.
2 msk apelsinsaft (Här kan det vara gott att bryta av med apelsinsmak)
2 msk olivolja
salt, peppar
Vänd försiktigt upp tartaren på tallriken. Lägg salladen ovanpå och droppa basilikaoljan runt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar