Wännströmmarna fick vara försökskaniner till en mousse. Jag hade fått tag på en passionsfruktspure hos Lycky Frozen.(hade inte bara kött) Den var värkligen god och smakrik. Hittade receptet på en fantastisk dessertblog, gå dit och läs. http://toproos.blogspot.com/
Daniel Roos som är konditor delar med sig av sina recept. Jag bakade ett flarn till, Mascarponetryffel och hallonpyre. Moussen räcker, hade bara lite kul men kommer inte i närheten av Daniels kreationer.
6 port
180 g passionspuré
2 gelatinblad
Värm och smält ner det blötlagda gelatinet. Låt svalna
Italiensk maräng
35 gr äggvita
65 gr socker
10 gr vatten
Rätt knepigt men jag ska öva vidare.
Vispa äggvitan till hårt skum. Koka socker och vatten till 120 grader. Vispa när det är 110-115 g, häll ner det i äggvispet i en stråle under vispning. Vispa långsamt och forsätt tills det svalnat.
Vispa 370 g grädde och vänd ihop allt när purén svalnat. Fyll glas eller koppar och kyl.
Hallonpuré
2 dl frysta hallon
1 msk socker
Värm hallonen och smält ner sockret. Passera i en sil och ställ svalt.
Mascarponetryffel
50 g smält mörk god choklad
1/2 dl mascarpone
Värm mascarponen på låg värme. Blanda i cholkaden. God om den är krämig när man lägger upp en klick till moussen.
Flarn
50g smält smör
50g äggvita
50 g mjöl
50 g socker
Blanda allt utan att vispa. Stryk ett tunnt lager på bakplåtspapper. Grädda i 175gr ca 4 min tills det fått fin färg. Skär fina remsor direkt innan kakan hårdnat och böj över en kavel.
Lägg upp på fat och garnera med ett bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Allt ser så himla gott ut!! När kommer boken ut?? Hoppas det gick bra i tisdags! Ha en trevlig helg! Kram Nilla
SvaraRaderaSer jättesmarrigt ut:)
SvaraRadera