måndag 19 oktober 2009

Ribeye från Australien med rödvinsås

Vi äter faktiskt inte så ofta en hel köttbit nu mera. Oftast blir det wok med mycket grönsaker. Här i Kuala Lumpur köper man Australienskiskt kött i Village groceries eller Coldstorage, vanliga mataffärer som har det mesta. Inte i närheten av mejeriavdelningarna hemma i Sverige men helt ok. Nu hade jag hört om en köttgrossist som skulle ha bra kött, Lucky Frozen.
Jag och Bettan hittade dit i en väldigt lokal del på en bakgata mitt i city. Ett hål i väggen där en dam slängde fram en lista med vad dom hade. Vi valde lite blandat för att testa olika sorter. Fryst och färskt, från Australien och Argentina. Den färska tournedon vad bra men denna entreqote var seg, hård och smaklös. Har fryst Argentinsk tournedot kvar att testa. Lammet vad gudomligt.
Jag stekte den hårda biten i en grillpanna och gjorde en snabb rödvinsås och till det blev det grillade grönsaker och sallad.

Såsen

3 dl rödvin
3 msk kalvfond
2 msk Kikkoman soja
1/2 tsk socker
1/ tsk majzena mjöl
Peppar

Väldigt snabb att göra. Koka ihop allt utom mjölet till 2/3 blir kvar. Smaka av med peppar och salt om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar