Spenat och gorgonzola är ju alltid gott. Toppa med ugnsrostade söta körsbärstomater och strössla lite råa valnötter över så blir det en festmåltid.
till 4 pers
4 kvistar med körsbärstomater
pasta till 4 pers
500g färsk babyspenat
3 dl grädde
100g gorgonzola
2 msk hackade valnötter
balsamico creme
örtolja (mixa olika färska örter i olivolja)
pasta till 4 pers
500g färsk babyspenat
3 dl grädde
100g gorgonzola
2 msk hackade valnötter
balsamico creme
örtolja (mixa olika färska örter i olivolja)
Allra först rostade jag tomatklasarna i ugnen på 175 i ca 30 min till dom fått lite färg och ser lite skrynkliga ut. Jag lät tomaterna sitta kvar på kvisten och penslade lite olivolja på tomaterna.
Jag kokade lite grov matig pasta som penne eller liknande, ca 1,5 dl/pers i rikligt lätt saltat vatten. Sköljde och rensade spenaten. I en kastull värmde jag grädden saltade försiktigt och smaksatte med vitpeppar. Delade osten i små bitar och la i grädden. Den ska helst inte smälta helt.
Straxt innan servering la jag i spenaten och gjorde ett hastigt uppkok. Blandade i den kokta pastan, vände snabbt runt allt och la upp på tallrikar. Strödde lite valnötter över och la tomatkvisten på toppen. Smaskens!
Detta recept var en riktig höjdare!
SvaraRaderaSka definitivt testa fler recept härifrån.
Tummen upp!
Mvh Anders