lördag 26 februari 2011

Äggnudlar med soya

Om man bara vill laga en super enkel lunch är nudlar perfect. Ofta blir det snabbnudlarna i paket med kyddor men bra äggnudlar är tusen gånger godare. Härligt tuggmotstånd och god smak. Man kan woka vad som helst och ha i. Bara grönsaker eller med kött eller räkor.

1 port:
nudlar till en person
1 liten lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
liten bit paprika, chili, aubergin, morot och svamp
1 msk ostronsås
1/2 msk soja, Pearl river
1 msk Kikkoman soya
1 msk söt soja (tjock som sirap)
svartpeppar

Koka nudlarna i saltat vatten i 2-3 minuter. De får absolut inte bli för mjuka. Sila och ställ åt sidan.
Hacka alla grönsaker i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna eller wok med vegetabilisk olja. Fräs grönsakerna tills de fått lite färg men fortfarande är lite krispiga. Lägg i nudlarna och såserna.
Låt det bara puttra upp och bli varmt. Lägg upp i skål och ät med pinnar.

Dom här är mina favoriter. Liknande finns säkert överallt eller i Asiatiska affärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar