I somras var det gott om smultron. Finns det något godare. Jag hade så mycket på tomten att det räckte till ett rejält berg på efterätter flera gånger. Denna blev en favorit. Gott och enkelt. Panna cotta finns massa varianter på och här är en till
4 port.
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
1 vaniljstång
1/2 dl socker
4 droppar mandelolja
3 gelatinblad
1 1/2 dl vispad grädde
smultron eller andra bär
Hetta upp gräddmjölken, sockret och vaniljstången som man skär ett snitt längs med.
Låt det skjuda ej koka i ca 5 min.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Skrapa ur och ta bort vaniljstången.
Lägg i gelatinet och rör så det löser sig.
Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen minst 2 timmar
innan man serverar med grädde och bär.
Vår norrsluttning där smultronen växte. Gick man förbi på kvällen doftade det lång väg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar