torsdag 23 februari 2012

Marias Citronpaj

Min dotter Maria bakade denna supergoda paj i en portionsskål för ett tag sedan. Receptet är beräknat till en vanlig paj. Det behövs mer ju mer kakabotten om man gör individuella skålar men det är en smaksak.

Jag har ju gjort liknande pajer tidigare och lagt ut men denna var så perfekt i smaken och enkel att göra att den måste spridas vidare


pajform ca 22 cm
1 litet pk digestivekex
75 g smör

fyllning:
3 äggulor
2 tsk rivet citronskal
1 lten burk condenserad mjölk
2 dl färskpressad citronsaft

Sätt ugnen på 175*. Mixa ihop kexen med smöret. Tryck ut i en pajform och grädda i 6 minuter.
Vispa äggulorna med citronskalet. Rör i condenserad mjölk och sist citronsaften. Häll i skalet och grädda 8 minuter.
Klart. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar