söndag 17 mars 2013

Tapas på några minuter

Hade ätit en ganska regäl lunch och var inte superhungrig till middag men det var ju lördag kväll så något gott ville jag fixa. Det blev lite av varje, som gick snabbt att få till. Gott och alltid trevligt med lite plock.  

Hade kex hemma som passad bra till en kantarellstuvning och tapenad. Kokade sparris i lätt saltat vatten, smälte en klick smör över och toppade med färdig köpt inlagd fetaost.
På ett stort fat la jag upp parmaskinka, stark ölkorv, stekt Haloumi i kuber, inlagda grönsaker, kronärtskocka och ruccola.
Det funkar ju med massa annat också. Bara att ta vad man hittar i kylen. Hummus hade varit gott till också, det får bli till nästa gång.
Dipper kan man ju göra hur många som helst till olika sorters bröd. Tapenaden jag gjorde är hur enkel som helst.

1 burk urkärnade svarta oliver
2 vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
1 sardellfile
1/2 dl olivolja
1/2 röd chili
2 tsk soltorkad tomatpeste
Kör allt i en bra mixer eller passera med en mixerstav. Späd med lite vatten om den blir för torr.
eller...
Fredagsmys!!

1 kommentar: