Detta behövs till 4 stora eller 6 mindre port:
Ca 10 - 12 Savoiardi, Lady Fingers. Jag hittade dom här i Kuala Lumpur så de finns nog överallt.
3 dubbla shots espresso eller 1 1/2 dl starkt kaffe
4 msk Kahlua eller annan likör
250 g Mascarpone
2 äggulor
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
kakao
Savoiardi, Lady Fingers
Det är bara att ha 3 olika fyllningar, sikta kakao och sedan varva allt i skålar. Lätt som en plätt.
Blanda kaffe och likör i en skål. Rör eggulor och sockret till vitt pösigt skum och vispa ner mascarponen i en annan. Vispa grädden lagom tjock i den tredje. Sedan är det bara att börja med en klick mascarpone, doppa en bit kex i kaffet och tryck ner, lägg på en klick grädde och sikta ordentligt med kakao över. Gör så många lager som får plats och avsluta med kakao på toppen. Ställ i kylen minst 2 timmar innan dom ska ätas. Det är helt ok att förbereda dagen innan. Gottar sig bra i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar