Tyvärr blir det inte mycket av det här i Malaysia men jag har ett litet lager.
Idag tog jag torkad Karl Johan och champinjoner men det går bra med andra sorter också.
I stället för att ha kött i såsen strimlade jag prosciutto och la runt pastan på tallriken.
Det här är vad som behövs till 4 port:
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor näve uppblött torkad blandsvamp ca 1 dl torkad
10 champinjoner
1/2 dl svampspad
1 biljongtärning
2 dl vatten
1 dl grädde
1-2 msk mushrumsoy (mörk kinesisk soya)
rosmarin
grovt riven permesanmeiram
1 tsk majzena löst i vatten
salt, chili peppar
100 g prosciutto skuret i strimlor
ruccolablad
Fullkornspasta
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor näve uppblött torkad blandsvamp ca 1 dl torkad
10 champinjoner
1/2 dl svampspad
1 biljongtärning
2 dl vatten
1 dl grädde
1-2 msk mushrumsoy (mörk kinesisk soya)
rosmarin
grovt riven permesanmeiram
1 tsk majzena löst i vatten
salt, chili peppar
100 g prosciutto skuret i strimlor
ruccolablad
Fullkornspasta
Skivad svamp och lök
Skär löken och vitlöken i stavar och skiva svampen. Bryn lätt i olivolja, ska inte få färg.
Häll på spad, vatten, buljongtärningen och grädden. Låt puttra i ca 4 minuter.
Smaksätt med salt, peppar, soya och meiram. Bättra på konsistensen med majzena. Låt koka upp tills det tjocknar.
Under tiden koka vatten till pastan med 2 msk salt, lägg i lagom mangd pasta och koka till
"al dente". Blanda ner pastan i såsen och lägg upp på tallrikar över ruccolabladen.
Strö prosciutto, grovt riven permesan över och toppa med färsk rosmarin.
Snyggt och gott
Snyggt och gott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar