söndag 27 september 2009

Smörfisk med wokad vattenkrasse

Till söndagmiddag idag lagade jag smörfisk i paprikasås. Till det wokade jag vattenkrasse och blandade i fetaost. Vi nöjde oss med det( det där med GI ni vet). Men om man vill kan man ju koka lite potatis eller ris och ha till.


4 pers.

4 bitar a' 150 g smörfisk
1 stor knippa vattenkrasse (ca 1,5 L rensad och klar)
1 pk fetaost 200g
1 tsk smör
1 tsk pressad citron
2 hackade vitlöksklyftor

Såsen
1 stor gul paprika
½ liten hackad lök
1 ½ dl vitt vin
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
1/2 tsk gurkmeja (gör såsen lite gulare)
Vegetabilisk olja

Salt och svartpeppar

Börja med såsen. Pensla paprikan med lite olja och sätt in den i 200* ugnsvärme tills den fått lite färg runt om. Lägg paprikan i en påse att svalna.
Under tiden smält den hackade löken i en kastrull. Häll i vinet, vattnet, buljongtärningen och låt det puttra i 3 min. Sila bort löken.
Riv av skalet på paprikan, ta bort kärnorna och dela den i mindre bitar. Lägg bitarna i såsen och mixa med en stavmixer till en slät sås. Sedan är det bara att ha i klicken med smör och gurkmejan. Nu kan den stå och vänta till resten är klart.

Rensa och skölj vattenkrassen. Man plockar av och använder alla små kvistar pa varje själk.


Fisken stekte jag i en grillpanna, det blir så snygga ränder på fisken i den. Stek i 3 minuter på varje sida 2 gånger. salta och peppra. Sänk värmen.

Woka krassen i het olja tillsammans med vitlöken. Den blir snabbt sladdrig så vänd den snabbt i max en minut. Tag bort från värmen, lägg i smörklicken, fetaosten i tärningar och häll över citronsaften. Låt såsen koka upp, smaka av med salt och peppar. Då var det klart att lägga upp på talrikar eller i serveringsskålar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar