1 röd paprika
5 stora tomater
2 msk olivolja
1 burk tomatpure 170g
1 burk krossade tomater
1 l vaten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 scharlottenlök
2 tsk paprikapulver
1/2 msk socker
2 tsk örtkryddor
1 kvist rosmarin
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 fänkålshuvud
1/2 dl grädde
crem fraish
salt, socker,peppar
Det är faktiskt väldigt enkelt att göra. Börja med att rosta tomaterna och paprikan i en het ugn tills de fatt ordentlig färg. Låt dom kallna och hacka under tiden löken, fänkålen. Fräs dom lätt i olivolja i en stor gryta. Skala tomaten och paprikan. Lägg i allt utom salt, peppar, grädden och crem fraishen och koka i ca 30 min. Jag passerade soppan med en mixerstav men man kan ju ocksa sila soppan och mixa bitarna i en matberedare till den blir alldeles slät. Ta bort rosmarinkvisten först.
Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Ringla lite crem fraish i soppskålen utan att blanda eller servera i en skål vi sidan. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar