Förra veckan bakade jag bröd efter Martins brödblogg "Pain De Martin"och då passade det bra med en soppa. Soppa är ju som godast en kall höstdag hemma i Sverige men så blir det ju aldrig här i Malaysia, det är bara att laga ändå. Just tomatsoppa blir ju väldigt mycket efter hur tomaterna smakar och här är det inte lätt att hitta goda tomater, solmogna som i Italien blir det aldrig trots klimatet. Jag grillade tomater och röd paprika i ugnen, kryddade med rosmarin så det blev rätt ok.
6 pers
1 röd paprika
5 stora tomater
2 msk olivolja
1 burk tomatpure 170g
1 burk krossade tomater
1 l vaten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 scharlottenlök
2 tsk paprikapulver
1/2 msk socker
2 tsk örtkryddor
1 kvist rosmarin
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 fänkålshuvud
1/2 dl grädde
crem fraish
salt, socker,peppar
Det är faktiskt väldigt enkelt att göra. Börja med att rosta tomaterna och paprikan i en het ugn tills de fatt ordentlig färg. Låt dom kallna och hacka under tiden löken, fänkålen. Fräs dom lätt i olivolja i en stor gryta. Skala tomaten och paprikan. Lägg i allt utom salt, peppar, grädden och crem fraishen och koka i ca 30 min. Jag passerade soppan med en mixerstav men man kan ju ocksa sila soppan och mixa bitarna i en matberedare till den blir alldeles slät. Ta bort rosmarinkvisten först.
Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Ringla lite crem fraish i soppskålen utan att blanda eller servera i en skål vi sidan. Klart!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar