2 dl linfrön
2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
2 dl sesamfrön
2 dl grovt hackade valnötter
2 dl grovt hackad mandel
2,5 dl vatten
1/2 dl honung
1/2 dl olja, rapsolja eller olivolja light (ska helst inte vara så stark smak)
1 tsk salt
sist i
2 dl grovt hackade aprikoskärnor
2 dl grovt hackade aprikoskärnor
Rör ihop vatten, olja och honung tills det löst sig. Blanda allt utom persikokärnorna i en långpanna och häll över vätskan. Vänd allt till det är mixat utan att vara mosigt. Det känns lite blött. Rosta allt i ca 30-40 minuter i 175* varm ugn. Vänd försiktig vart 5e minut tills det kanns torrt och luftigt. Det får ju inte ta färg bara ytterst lite.
Persikokärnorna ska helst inte rostas för att bevara sin nytta. Låt det svalna och förvara i burk med lock. Man kan också lägga i fler smaker som kanel, vanilj, kakao. Urgott och mättande på fil eller yougert.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar