Rullar ett varv och viker in sidorna.
400 g köttfärs
2 finrivna morrötter
5 vitlöksklyftor
2 lökar
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
2 chili, beroende på styrka
3 dl böngroddar
4 dl kokta fina risnudlar
2 finrivna morrötter
5 vitlöksklyftor
2 lökar
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
2 chili, beroende på styrka
3 dl böngroddar
4 dl kokta fina risnudlar
2 msk soja
peppar
1 msk hoisinsås
1 msk ostronsås
1 msk svart bönpsås
Släng först ner vitlök och lök i en panna med olja frös till det får lite färg. Lägg i paprikan, chilin och fräs ett par minuter.
Lägg sedan i köttfärsen så den blir lagom stekt. Häll på alla såser och kryddor. Ha i lite mer om det behövs. Lägg sist i groddarna och nudlarna. Låt stå och svalna en stund innan du rullar vårrullarna.
Stek i rikligt med olja tills de blir gyllenbuna. En del steker dom i 2 omgångar för att få dom extra krispiga. Lägg rullarna på hushållspapper. Servera med ris.
Tänk på att oljan alltid måste vara riktigt het (185*) annars suger vårrullarna åt sig olja. Gäller faktiskt allt man steker/friterar i olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar