Här kommer en till rätt från matlagningskursen i Thailand. En riktig höjdare och otroligt simpel att göra, jag lovar. Bara det nu finns tamarind hemma i Sverige. Man köper tamarindpasta och sper med vatten, rör runt tills det löser sig lite. Ska bli filmjölkskonsistens. Sedan silar man bort kärnor och skal.
4 potr:1 dl skivad scharlottenlök
små chilis
300g råa räkor skalade med stjärten kvar
1/2 dl tamarinpasta
1/2 dl vatten
1/2 dl fisksås
1 msk socker
1/2 dl färsk koriander
Bryn löken och chilin i vegetabilisk olja tills den blir mer än gyllene(se bilden nedan). Lägg att rinna av på papper.
Mät upp och förbered alla ingredienser för nu går det undan. Smaka av såsen så den blir lagom sur, söt, salt. Räkor får inte koka för länge.
Hetta upp den silade tamarinden, socker och fisksåsen. Lägg i räkorna och få ett hastigt uppkok. Smaka av och ha i mer socker elle fisksås om det behövs. Servera och garnera med löken, koriandern och chilin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar