En god sallad jag fått på lite olika vis. Nästan lite godare om den svalnat och man lägger den på en bädd av thaibasilica, mynta, koriander och kanske babyspenat. Men här är receptet vi fick i Thailand.
200g malen kyckling eller fläsk
2 msk malet rostat ris
2 msk scharlottenlök
2 msk salladslök
2 msk mynta
2 msk fisksås
2 msk limejuice
1/2 msk socker
fint hackad chili
Koka upp 1/2 l vatten med 2 tsk salt. Koka färsen i ca 3 minuter, sila bort vattnet och lägg köttet i en skål. Häll genast på limejuice, fisksåsen och sockret. Smaka av om det behövs mer.
Stöt riskornen i en mortel tills den är grovmalet. Rosta i en torr panna tills det blir gyllenbrunt.
Ta nu en rejäl näve av basilica, mynta, koriander, spenat och lägg köttet ovanpå. Garnera med chilin och rostat ris.
Eller skippa det sista.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar