Gjorde en sallad på romansallad, grön paprika och tunnt skivad fänkål. Pressade citron och ringlade olivolja över. Ska det vara husman så ska det.
4 port:
salt fläsk utan svål, 3-5 skivor/pers
2 stora ägg
1 dl mjöl
1 krm salt, 1 krm peppar
ströbröd
1 purjolök
3 msk smör
2 msk mjöl
1 msk kycklingfond
5 dl mjölk
salt, peppar
potatis
Skiva purjon tunnt. Smält i en msk smör eller olja tills det mjuknar. Lägg åt sidan.
Smält smöret i en kastrull. Lägg i mjölet och låt det fräsa tills det nästan tar färg. Späd med mjölken lite i sänder och vispa till en slät sås. Lägg i purjon och smaksätt med fond, salt och peppar.
Koka potatisen.
Vänd fläsket i mjölet blandat med salt och peppar. Sedan ner i de lätt vispade äggen och sist i ströbrödet. Stek i smör tills gyllenbrunt.
Servera nystekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar