lördag 2 april 2011

Indiskt Saffranris

Här är riset som passar bra tillsammans med "Sujatas Butter Chicken". Långkorningt basmatiris med kryddor och russin. Passar till alla Indiska rätter eller bara för sig själv.

4-6 port:
3 dl Basmatiris
4 msk smör
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl russin
2 lagerblad
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja
1 lök
10 nejlikor
1 tsk ingefärspasta
1 tsk vitlökspasta
1 pk saffran
6 dl vatten

Rosta nötterna i en panna med 1 tsk smör. Lägg åt sidan
Smält resten av smöret i en större gryta. Bryn den skivade löken tills den fått lite förg. Lägg i pastorna, lagerbladen, nejlikorna och riset som tvättats av innan. Bryn 2 minuter. Krydda med chili, salt, och gurkmeja. Häll i vattnet blandat med saffran och sist russinen. Koka nu i en stor gryta i ca 20 minuter. Blanda nötterna i det färdigkokta riset.
Tack Sujata!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar