4 port
600g högrev
2 stora potatisar
1 stor gul lök
1 rödlök
1 grön paprika
3 tomater
2 morrötter
1 celleri
1/2 kabanozenkorv
1-2 chili beroende på styrka
5 vitlöksklyftor
1 dl tomatpure
1 köttbuljongtärning
3-4 msk paprikapulver
2 1/2 dl rödvin
2 msk kalvfond
4 dl vatten
2 stora potatisar
1 stor gul lök
1 rödlök
1 grön paprika
3 tomater
2 morrötter
1 celleri
1/2 kabanozenkorv
1-2 chili beroende på styrka
5 vitlöksklyftor
1 dl tomatpure
1 köttbuljongtärning
3-4 msk paprikapulver
2 1/2 dl rödvin
2 msk kalvfond
4 dl vatten
2 msk olja
1 msk smör
salt. peppar
2 dl yogurt, gärna grekisk eller avrunnen
rivet skal av 1/2 apelsin
rivet skal av 1/2 apelsin
Skär köttet i kuber. Hacka vitlöken, chilin smått och skär resten i mindre bitar.
Bryn köttet i olja och smör lite i sänder och lägg åt sidan.
Bryn löken, chilin och korven i grytan några minuter. Lägg i resten av grönsakerna och bryn lite till. Krydda, häll på all vätska och nu ska det koka långsamt med locket på i minst 40 minuter.
Provsmaka och känn att köttet är mört och nästan trillar sönder. Är grytan för lös koka utan lock tills den känns lagom för dig. Vill man ha lite hetta är det bara att krydda med mer peppar eller kanske chilipulver.
Rör ihop yogurt med apelsinskalet och servera till grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar