4 port
300-400 g kött, 1/2 grillad kyckling
böngroddar
Gai-lan, Choi-sum, som kan bytas mot broccoli, spenat eller något annat grönt
4 knyten äggnudlar
2 salladslökar
1 knippa färsk koriander
1 l buljong
4 msk rostade sesamfrön
4 tsk sesamolja
1 chili röd eller grön
böngroddar
Gai-lan, Choi-sum, som kan bytas mot broccoli, spenat eller något annat grönt
4 knyten äggnudlar
2 salladslökar
1 knippa färsk koriander
1 l buljong
4 msk rostade sesamfrön
4 tsk sesamolja
1 chili röd eller grön
Dela köttet i mindre bitar.
Skär salladlöken i smala strimlor. rosta sesamfröna i en torr panna. skölj groddarna.
Om man har broccoli eller grönsaker som har lite grova stammar lägger man dom i lätt saltat kokande vatten bara i 2 minuter. Skölj i kallt vatten och skär också dom i mindre bitar.
Koka nudlarna 2 minuter och skölj i kallt vatten. Häll bort vattnet och ringla lite olja över så de inte klibbar ihop.
Knipsa av korianderblad från kvistarna. Hacka chilin fint. Allt görs i förväg.
Skär salladlöken i smala strimlor. rosta sesamfröna i en torr panna. skölj groddarna.
Om man har broccoli eller grönsaker som har lite grova stammar lägger man dom i lätt saltat kokande vatten bara i 2 minuter. Skölj i kallt vatten och skär också dom i mindre bitar.
Koka nudlarna 2 minuter och skölj i kallt vatten. Häll bort vattnet och ringla lite olja över så de inte klibbar ihop.
Knipsa av korianderblad från kvistarna. Hacka chilin fint. Allt görs i förväg.
Jag brukar göra en kycklingbuljong med tärning eller pulver utan MSG men det godaste är naturligtvis att göra en själv men då blir det mer pyssel. Inte nödvändigt till en vardagmiddag.
När det är dags lägger man bara lite nudlar i botten på en lagom stor skål. Lägger på lite groddar, lök, kött och det gröna. Häll på rykande buljong. Garnera med koriander, chili, sesamolja och sesamfrön.
Ät och njut!
Lite överallt kan man köpa fördiglagad anka, kyckling och BBQ pork. Vill man testa göra egen är det inte svårt.
Marinaden
5 msk soja
3 msk mörk soja
5 msk honung
3 msk socker
1/2 dl kinesiskt vin eller sherry
3 msk Hoi Sin sås
1 tsk five spice
1 tsk riven ingefära
4 mosade vitlöksklyftor
3 msk mörk soja
5 msk honung
3 msk socker
1/2 dl kinesiskt vin eller sherry
3 msk Hoi Sin sås
1 tsk five spice
1 tsk riven ingefära
4 mosade vitlöksklyftor
Lägg 1 fläskfile i marinaden minst 2 timmar eller gärna över natten. Grilla i 175* ugn i folie i ca 30 minuter. Kyl och skär sedan i tunna skivor.
Hej kul att du kommit igång med bloggandet igen! Du får göra lite rätter som passar min mage, alltså spännande barnmat, haha, kan ju vara en utmaning. Tjejresa till Indien!! Ni är alltid välkomna! Kram
SvaraRadera