söndag 26 februari 2012

Thai Curry Fried Rrice

Härom dagen lagade Maria och jag fried rice med röd curry. Cocosmjölken vi kokade riset i gjorde det lagon krämigt. Lika gott om inte godare att äta dagen efter om det blir rester över. För oss blev det bara pyttelite över vi slogt om dagen efter.....

2 pers
3 dl thai ris
4 dl vatten
1 1/2 dl cocosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
400 g kycklingfile eller fläskfile/picnickbog
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1/2 grön paprika
1/2 röd paprika
1 morrot
1 grön chili
1/2 dl hackad svamp champinjoner/shitake
10 st sockerärtor
1/2 dl russin
1/2 dl cachewnötter
2 msk röd thai chili pasta
1/2 msk gurkmeja
2 ägg
vegetabilisk olja
soja
thaibasilika

Börja med att skölja riset till vattnet blir klart. Koka riset med vattnet, cocosmjölken och grönsaksbuljongtärningen i 15-20 minuter. Låt kallna

Hacka löken och vitlöken fint.
Skär alla grönsakerna och köttet i små bitar.
Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna.
Stek löken och vitlöken i ett par minuter. Lägg i kycklingen och stek tills den är lagad.
Lägg i resten av alla grönsaker och stek ca 4 minuter.
Krydda med pastan och gurkmejan.
Gör ett hål i mitten och knäck i äggen. Låt de stelna och blanda.
Lägg i det kalla riset och stek tills det blir varmt.
Lägg i russin och nötter och häll sist i lite extra cocosmjölk (ca 4 msk) och låt allt puttra ordentligt. Garnera med thaibasilika och hackad salladslök.

Tryck ner riset i nyskjölda skålar och vänd upp på talrikar.
Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar