tisdag 15 maj 2012

Dumplingkurs på äkta Kockskola

Jag skulle leta upp en kurs i att göra dumplings för matintresserade Sweor. Sådana som man gör i södra Kina, tunna glasaktiga som man ångar i bambusteamers och det var inte lätt att hitta. Mailade ut förfrågningar lite här och där. Fick napp till slut hos "Hong Kong Culinari Institute" som kunde erbjuda en kort kurs bara för oss. Det är normalt en skola på heltid för ungdomar som vill bli kockar i restaurang och hotel. Skolans ägare flyttade på en lektion, tog in en specialkock bara för oss. En annan lärare fick vara tolk för kocken the master kunde ingen engelska. Inte helt perfekt organiserat, det märktes att detta var första gången, kul var det men svårt.
 Här är vi 13 st i kockmundering.
Chauzhou Fun Guo

Här var några fina dumplings men lite för tjock deg. Krävs mycket träning för att dom ska bli tunna och genomskinliga. Har letat recept men inte hittat ett som beskriver vad vi lärde oss. Kanske inte helt lätt att hitta rätt ingredienser. Majsmjölet är inte svårt, vanligt majzenamjöl men vetestärkelse var svårare. Båda mjölen kändes lika, vitt pudrigt. Det på vete jag hittade var mer grått och mer som vanligt mjöl och då blir inte degen glasaktig. Kan säkert hitta rätt i Asiatiska butiker.

 Här demonstrerar "The Master" hur man gör Siu Mai, pork dumplings.
Vanliga här i Hong Kong och väldigt goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar