tisdag 19 mars 2013

Sichuan Ma Po Tofu

För några veckor sedan var jag i Peking och hälsade på min kompis Elisabet. Vi hann med att gå på tre matlagningskurser som hölls i en av Hutongerna som finns kvar. Man får lära sig laga några rätter och äter sedan lunch tillsammans. Sichuanmat är ju lite starkare kinamat och kryddas med deras underbara peppar från distriktet med samma namn. Den har en helt egen starkhet och smak. Biter man i ett korn blir man som bedövad i munnen en stund. Man kan antingen ha några malda korn i maten eller ha pepparkornen i oljan i början, ta bort kornen och bara använda den smaksatta oljan. Vi gjorde både och. Först lagade vi tofu med fläskfärs som blev riktigt god. Restem kommer snart...



Som alltid när man lagar kinamat ska man hacka och förbereda alla ingredienser innan man startar. När man väl börjar går allt ganska snabbt och då hinner man inte hacka och mäta. Det blir dessutom roligare att laga.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar