På matlagningskurserna i Peking kunde man alltid "hetta" upp maten med chiliolja som vi gjorde där. En otroligt god och enkel olja att göra själv och ha en fin burk. Bara att sätta fram på bordet att krydda maten med. Viktigt bara att alltid ha en ren torr sked att ta med. Då håller oljan länge.
Chilin vi hade var färdigköpt tokad grovmalen chili. Borde finnas hel i asiatiska affärer man kan mala i en mortel.
Man lägger 3-4 skivor färsk ingefära, 3-5 salladslökar, 4 vitlöksklyftor hela med skal,(slå till klyftorna med en kniv så de öppnar sig och avger smak) 2 lagerblad, 1 stjärnanis i 4 dl vegetabilisk olja.
Koka tills vitlökarna blivit gyllenbruna på medelvärme. Inget får brännas. Plocka bort alla kryddor.
Förvara i en skål med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar