torsdag 24 september 2009

Fyllt kycklingbröst

Igår lagade jag fylld kycklingbröst till middag. Det är så kul för man kan alltid fylla med lite av vad man hittar i kylen och blir lite festligt utan att vara svårt. Fyllningen gör att det blir god smak på såsen.
Jag försöker laga GI-mat så mycket det går och det funkar oftast för hela familjen.
Denna gång wokade jag spenat och mangold i en het wok, vände det snabbt i woken, droppade lite soja över och en 1/2 tsk smör fick smalta ner. Sedan la jag en stor hög som en bädd under bröstet på en tallrik.


Jag började med att skära en ordentlig ficka i mitten av köttet.


Sedan hackade jag 1 liten lök, 2 vitlöksklyftor, 1 chili, 3 champinjoner och skar en bit ost. Brynte snabbt hacket i lite olja.I varje ficka petade jag i hacket, ostbiten och en liten klick röd pesto, stängde med en tandpetare och sedan var de färdiga att steka.

I ett glas blandade jag till skyn. 1/2 dl vatten, 2 msk Bong kalvfond, 2 msk balsamico vinäger, 2 msk Kikkoman soja. I ett annat glas blandade jag 2 msk vatten och 1.5 tsk majzenamjöl.

I samma panna som hacket brynte jag köttet så det fick lite färg, ca 3 min på varje sida, sänkte värmen och hällde på skyn. Jag la på ett lock och lät det puttra tills köttet var genomlagat. Blir det torrt får man hälla på lite mer vatten.
När det nästan är klart efter kanske 10-15 min, wokade jag spenaten. (Snabbt så det inte blir överkokt och geggigt). Samtidigt hällde jag i 2 tsk pesto och majzenamixen på köttet för att få lite konsistens och smak på skyn, lät det puttra upp och sedan la jag upp pa talrikar. Blir det för tjockt eller för salt, späd med vatten. Häll lite sky runt om spenaten.
Bon apetit!
Vill man kan man alltid äta potatis, ris, bulgur eller annat till. Min hungriga minsting åt 2 fileer i stället.
Jag lagar ofta med Bong Kalvfond, klarar mig inte utan. Det gar bra med 1 biljongtärning i stället. (veg eller kyckling)Man kan också fylla med grön pesto och andra grönsaker och annan sorts ost. Kommer säkert testa andra varienter en annan gång.

1 kommentar: