Soppa till 2 pers
1 gul liten finhackad lök
200 g vattenkrasse (rensad)
1 tsk ingefärspasta
1 dl vitt vin
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl coccosmjölk
5 dl vatten
1 msk mjöl, 1 msk smör
1 fint hackad röd chili
ca 1 tsk försk riven muskot
Jag smälte löken i 1 msk veg. olja. Efter ca 3 min la jag i vattenkrassen, ingefäran saltade och pepprade. Nu fick det fräsa ett par minuter till krassen mjuknat. Hällde på all vätska, sedan fick det puttra sakta i kanske 5 min. För att få det lite tjockare blandade jag 1 msk mjöl i 1 msk smör i ett glas, lät det smälta ner i soppan och få ett uppkok. Krydda med färsk riven muskot och chilin. Klart!
Gott med ett nybakat bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar