onsdag 17 mars 2010

Grilljerad biff med spännande mos

Idag var det tomt i kylen. Hittade några potatisar, paprikor och några jordärtskockor. I frysen hade jag ett par skivor Wagyu biff jag brukar ha till wok men det fick duga. Rörde ihop en liten röra till ett täcke till biffen och gjorde ett mixat mos. Som sallad blev det ljummen paprika. Tobbe tyckte det var fett gott.

2 pers
2 skivor biff
Röran:
1 äggula
2 tsk fransk senap
1 tsk stark söt grovkorning senap
2 tsk röd pesto
1/2 dl riven permesanost

4 stora potatisar
3 små jordärtskockor
2 msk smör
2 dl varm mjölk
salt, vitpeppar

1/2 röd parika
1/2 grön paprika
1/2 gul paprika
1 msk balsamico vinäger
salt, grovmalen svartpeppar

Börja med moset. Koka potatisen och jordärtskockorna i slatat vatten. Under tiden blanda ihop allt till röran.
Skär paprikan i tunna strimlor. Fräs på paprikan i 1 msk olivolja i en het panna men bara ca 2 minuter, salta och peppra. Dom får gärna vara lite krispiga. Ta bort från värmen och häll på vinägern.
Värm mjölken i en kastrull och smält ner smöret. När potatisen känns mjuk, häll bort vattnet och häll över mjölkblandningen. Vispa med en ballongvist eller elvisp tills moset känns luftigt. Salta och peppra.
Stek under tiden köttet hastigt i en grillpanna så dom får en fin färg. Behöver inte vara genomstekta alls. Lägg köttet på en plåt och bred över röran. Grilljera i ugnenbara till köttet får en fin yta.
Lägg upp på talrikar.

1 kommentar: