torsdag 4 mars 2010

Thaivårrullar

Vi gör ofta vårrullar som ett litet tilltugg men det är ju faktiskt gott att ha som varmrätt. Man tar bara den större storlek på fillodegen(finns 10x10 cm och stora). Man kan fylla med lite vad som helts. En köttfärsmix med de grönsaker man har hemma. Det gottiga är att ha i kokta fina risnudlar och böngroddar. Jag smaksätter med hoisinsås, chilisås och svart bönsås om det nu finns hemma i Sverige. Vi dippar i soja med några droppar sesamolja, vinäger och en nypa sesamfrön.
Man lägger köttmixen i ena hörnet.


Rullar ett varv och viker in sidorna.
Sedan är det bara att rulla på och klistra ihop enden med lite vatten.


400 g köttfärs
2 finrivna morrötter
5 vitlöksklyftor
2 lökar
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
2 chili, beroende på styrka
3 dl böngroddar
4 dl kokta fina risnudlar
2 msk soja
peppar
1 msk hoisinsås
1 msk ostronsås
1 msk svart bönpsås
Släng först ner vitlök och lök i en panna med olja frös till det får lite färg. Lägg i paprikan, chilin och fräs ett par minuter.
Lägg sedan i köttfärsen så den blir lagom stekt. Häll på alla såser och kryddor. Ha i lite mer om det behövs. Lägg sist i groddarna och nudlarna. Låt stå och svalna en stund innan du rullar vårrullarna.
Stek i rikligt med olja tills de blir gyllenbuna. En del steker dom i 2 omgångar för att få dom extra krispiga. Lägg rullarna på hushållspapper. Servera med ris.
Tänk på att oljan alltid måste vara riktigt het (185*) annars suger vårrullarna åt sig olja. Gäller faktiskt allt man steker/friterar i olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar