måndag 27 februari 2012

Krispig Korg med Brie och Scharlott

I somras gjorde jag den här förätten några gånger. Vi fick en liknande på en resa i maj. Ser festlig ut och är superenkel att göra. Gjorde en balsamic sås som jag ringlade över som kontrast till osten och de söta lökarna.

1 pk fillodeg
1 stor bit Brieost
12 scharlottenlökar
2 msk brun farin
olja
1 tsk soja

sås
1/2 dl balsamic vinäger
2 msk soja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk majzenamjöl upplöst i lite vatten

Skala lökarna och bryn dom i olja på medelvärme tills dom fått lite färg. Strö över sockret och bryn tills sockret smält. Häll på 2 msk vatten och puttra på svag värme tills det torkat ut igen. Låt de svalna.

Blanda allt till såsen(utom majzenamjölet) i en kastrull och koka i 10 minuter på medelvärme. Red av med mjölet och låt svalna.

Ta ett ark fillodeg och knöla snyggt ner i formarna på en muffinbakplåt. Skär grova bitar av brieopsten och lägg ner i formarna. Dela på lökarna och lääg dom på osten.
Grädda i ugnen ca 8 - 10 minuter i 200.

1 kommentar:

  1. Hej Karin!
    Så kul att du har kommit igång med din blogg igen! Hongkong verkar härligt! Må så gott!
    Anna-Karin Sch.

    SvaraRadera