tisdag 15 maj 2012

Smördegssnurror med Sparris

Tipsade just min kompis Jeanette om ett drinktilltugg som är lätt att förbereda, ser festligt ut och enkelt att göra till många. Lättast var ju att faktiskt lägga ut det här direkt i stället för att maila. Passar bra till skumpa också.


Absolut helt busenkelt.
Man tar bara råa sparris. Knipsar av endarna. Skär tunna remsor av smördeg och virar runt varje sparris. Kniper åt i endarna så de inte öppnar sig i ugnen. Pensla med lite ägg och strö sesamfrön över. Går perfekt att förbereda hit och laga i ugnen i 200 tills de blir gyllenbruna och krispiga lagom till servering.
I bakgrunden syns mina krispiga knyten som jag gjorde i små minimuffinsformar. Också enkla och lätta att förbereda i god tid. Här tog jag bara vårrulledeg, ost och fikonmarmelad. Osten kan ju vara brie men en mögelost skulle ju vara mumsigt också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar