tisdag 15 maj 2012

Pavlova

Tycker nog Pavlova är en av de enklaste desserter man kan laga som ändå ser otroligt pampig och festlig ut. Eftersom marängen är så söt är det gott med frukt som är syrlig och cremfraish, osötad vispad grädde eller kanske mascarpone till. Denna gång blev det jordgubbar och svenska frysta blåbär. Ännu godare blir det med passionsfrukt men jag hade inga hemma.


Marängen:

4 äggvitor
21/2 dl socker
1 tsk vit vinäger
1 msk majzenamjöl

Dela på äggvitorna och låt dom gärna stå framme en stund. Vispa vitorna till hårt skum och ha i sockret lite i sänder. Vänd i mjölet och vinägern. Spritsa ut eller bara häll ut på bakplåtspapper i vilken form du vill.
Sätt in i ugnen 140* i 60 - 90 minuter. Akta så den inte blir brun.
Vispa grädde, skär upp frukt och garnera. Man kan pudra florsocke,cacao eller riven choklad över om man vill.
Om man inte blir riktigt nöjd med Pavlovan (det kan ju hända den bästa) kan man också skära den i bitar och servera i skålar blandat med frukt, grädde eller crem fraish.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar