Husman är ju alltid gott så varför inte mixa i lite trattkantareller. Nu börjar jag bli lite tjatig med alla svamprecept men det kan inte hjälpas. Finns ju massa rätter man kan piffa upp med svamp. Raggmunk gör man ju alldeles för sällan, många tycker det är för bökigt men det är det ju inte. Kanske kan byta ut mjölet mot dinkelmjöl för att få det lite nyttigare. Får prova det nästa gång. Det enda som blir svårt att komma ifrån är ju smöret. Att steka i olja blir inte riktigt samma sak men det går säkert.
3 ägg
1 1/2 dl mjöl
3 dl mjölk
4 potatisar
1 lök
2 dl förvälld svamp
1 pk sidfläsk
salt cayenne peppar, paprikapulver
lingon
Rör ihop äggen med mjölet. När smeten är jämn, blanda i mjölken.
Hacka löken fint.
Stek löken och hackad svamp i lite smör. Blanda ner i äggsmeten.
Skala och riv potatisen grovt och blanda i smeten.
Stek raggmunken i en panna med smör. Skälp upp ca 1 dl smet i mitten av panna. Potatisen lägger sig först i mitten. När den stelnat något peta ut potatisen, löken och svampblandningen jämt över raggmunken. Stek gyllenbrun på båda sidor.
Strimla fläsket och stek knaprigt.
Servera raggmunkarna med sallad, lingon och fläskstimlor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar