måndag 15 april 2013

Himmelsk Kinakål

Den här goda salladen fick vi som tillbehör på matlagningskursen i Kina. Helt otroligt god och enkel. Liknar pizzasallad men godare. Vi lagade den inte där men fick receptet.


500g skivad kinakål
2 msk risvinäger
1 1/2 msk socker
1/2 tsk salt
3-4 hackade vitlöksklyftor
4 msk olja
torkad chili eller bara chiliolja
1 msk hackad koriander
1 msk sesamolja

Blanda kålen med vinägern, sockret, saltet och vitlöken.
Hetta upp vegetabilisk olja i en wok och koka chilin tills den blir mörk.
Ta ur chilin eller ha den kvar, beror på vad man gillar.
Häll den kokande oljan över kålen.
Låt dra en halvtimme innan servering.
Garnera med koriandern och smaksätt med sesamoljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar