måndag 26 augusti 2013

Grillad Hamburgare med Surdegsbröd

Det blev ju en helt underbar sommar i år med massa grill och god mat. Lite sent med grilltips kanske men än finns det ju tid för grillkvällar innan hösten. Bästa hamburgaren i år blev den vi grillade på Midsommardagen. Bakade korv- och hamburgerbröd av bas surdegsbrödet som kanske inte blev de vackraste men såååå mycket godare än de köpta bröden.
I affärerna hittar man samma gamla sorts bröd som fanns när jag var barn och inte ett dugg bättre. Konstigt att det inte finns godare hamburgerbröd på marknaden nu när det är surdeg och fibrer vi vill ha.
Kryddade grovmalen nötfärs med salt och peppar, penslade burgarna med  BBQ sås och grillade med en skiva ost på som fick smälta in i köttet. Grillade på bröden, ett måste och sedan fick var och en bygga sin egen burgare med det tillbehör som önskades. Jag hade bacon, avocado, gorgonzola sallad och grillad aubergin på min. 


Andra tillbehör
Tomat, hamburgerdressing, saltgurka, lök, groddar, ruccola, getost, grillad paprika mm

Tobias burgare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar