4 dl Avorioris
8 dl buljong
3 dl vitt vin
3 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
olivolja
ostrester ca 2 dl totalt
1/2 dl riven parmesanost
2 tomater
1/2 gul paprika
ruccola
pinjenötter
Hacka scharlottenlök och vitlöken fint. Fräs i olivolja i 2 minuter. Lägg i riset och fräs på ytterligare 2 minuter på medelvärme. Det ska inte brynas.
Värm upp vinet och buljongen i en annan kastrull.
Häll på buljong över riset bara så det täcker och puttra på svag värme. Späd på med buljongen lite i taget. Bör koka ca 15-20 minuter.
Hacka tomater och paprikan. Stek parman i olja tills det blir krispiga. Lägg på papper.
Rosta pinjenötter.
Riset ska vara riktigt blött, nästan rinnigt.
När all buljong är tillsatt och riskornen känns al dente är det klart. Ta bort riset från värmen, lägg i osten och rör om. Vänta 5 minuter.
Lägg upp på tallrikar, strö över Parma, nötter, ruccola och ringla god olivolja över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar