fredag 12 oktober 2012

Fylld Paprika med Svamp och Bulgur

En enkel och nyttig vardagsrätt. Paprikorna fylldes med skogssvamp och nyttig bulgur. Bara att fylla, sätta på locket och skjuts in i ugnen. Lite sallad och middagen är klar.


4 stora eller 8 mindre röda paprikor
3oo g köttfärs
1 ägg
1 gul lök
1 dl bulgur
1 dl förvälld svamp
1 dl riven ost
salt peppar
1 msk kalvfond

Skär av ett lock på paprikan och se till att den ligger stadigt.
Koka bulgur i dubbel mängd vatten och 1 tsk kalvfond.
Stek löken och svampen i 1 msk smör.
Blanda alla ingredienser, fyll paprikan och sätt på locket.
Laga i ugnen på 200 gr i ca 30 minuter och paprikorna fått fin färg.
Servera med en god sallad och dressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar