fredag 12 oktober 2012

Svampsmörgås med Rotsaker

Hade två kompisar på middag och ville testa något nytt. Blev gott och spännande med smörstekt svamp och rotsaker på en skiva rostat bröd. Nästa gång blir det på surdeg för äntligen har jag kommit igång med mitt brödbakande igen. Fick inte till surdegen i somras men nu mår den hur bra som helst.

1 rotselleri
2 palsternackor
1 bit kålrot
2 dl förvälld skogssvamp
4 skivor bröd
smör
salt och peppar
färsk timjan

1 dl creme fraish
1 tsk soltorkad tomat creme

Baka rotsellerin och kålroten i ugnen i ca 1 tiumme i 170 gr.
Låt svalna lite innan de skärs i små gämna tärningar.
Skär palsternackan i lika små tärningar och koka i lätt saltat vatten i ca 5 minuter.
Rosta brödskivorna och smöra något.
Smörstek rotsakerna i en panna och lägg i svampen på slutet.
Krydda med salt, peppar och färsk timjan.

Rör ihop lite creme fraish med soltorkad tomatcreme och lägg en klick på toppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar