fredag 12 oktober 2012

Karre i ugn med Mos och Sky

Denna rätt är så otroligt enkel och får ändå fantastiska smaker att man tror inte det är sant. Tog inte mer än 2 minuter, jag överdriver inte, att förbereda. Ett gott lent potatismos tog några minuter till men blev ljuvligt till. Mina två killar åt upp allt så det blev inga rester denna gång. Snyft.

800 g fläskkare
1 morrot
1 palsternacka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 lagerblad
4 dl rödvin
salt peppar franska örter

Det enda som man behöver göra är att lägga en bit karre i en gryta med lock som går att ha i ugnen.
Krydda med salt, peppar och lite örter.
Skär morrot, palsternacka, lök vitlök grovt och lägg runt köttet.
Ha i lagerblad och vin.
Stäng locket.
Laga nu i ugnen på 150 gr i ca 5 timmar. Det var allt. Nu kan man lugnt ägna sig åt annat.

Lagom till middag laga potatismos.
Koka potatis.
Mosa potaisen med 2 msk smör och 3 dl varm mjölk och krydda emd salt och peppar.
Vispa med elvisp eller pressa moset genom en sil för att moset ska bli maximalt lent.

Köttet blir fantastiskt mört att det nästan går att äta med sked.
Lägg köttet i folie i väntan på servering.
Sila bort rotsakerna.
Red av skyn med lite majzenamjöl och krydda om det behövs.
Lägg up med rotsakerna eller andra grönsaker på en spegel av skyn och en regäl klick mos.
Mums.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar